Skaffa dig en långsiktigt hållbar IT-miljö med våra IT-Tjänster

– med vår hjälp blir det både lätt och rätt
Med Telium Network som partner är ditt företags IT-miljö i trygga händer från dag ett och kommer därefter att vidareutvecklas så att ni alltid är synkade med den senaste tekniken. Därtill erbjuder vi en mix av tjänster som dels säkrar driften och all viktig data, dels gör så att du och dina kollegor kan jobba effektivt och har tillgång till rätt verktyg. Alltid och överallt.

IT-Drift

Vi ser till så att allt fungerar
Vårt utbud av driftlösningar spänner över hela registret – från det mindre fallet där vi pysslar om kundernas datorer med ett visst intervall till att vi tar över och faktiskt driver hela IT-avdelningar. Allt handlar om att hitta nivån som passar ditt företags behov. Oavsett omfattning, gör vi förstås jobbet till en fast kostnad som är lätt att räkna hem för dig.

Fjärrbackup

Vi säkrar din information dubbelt upp
Tillgången till information är A och O för de flesta företag, liksom att lagra den på ett säkert sätt. Lyckligtvis finns det en enkel lösning som förhindrar att viktig data går förlorad. Vår fjärrbackup säkrar nämligen inte bara informationen i sig – vi ser dessutom till att lagra den på annan plats, i vår specialanpassade och extremt säkra datorhall.

Nästa steg? Så snart vi installerat en mjukvara i företagets nätverk görs en krypterad backup automatiskt – minst en gång per dygn – till en backup-server hos oss. Tryggt och säkert för alla.

Molntjänster

En extern resurs med allt du behöver
Molndrift handlar i grunden om bekymmersfri kommunikation, som alltid är i fas med företagets verksamhet. Till fördelarna hör att samtliga medarbetare, oavsett lokalisering, alltid har tillgång till material och program – det enda som krävs är en internetuppkoppling. Till avdelningen minskade bekymmer hör också att du slipper investera i egen IT-utrustning eller programvara, istället hyr du allt du behöver från oss. Enklare och bättre kan det faktiskt inte bli.

Utbudet av paraktiska tjänster fylls på efter behov och kan exempelvis bestå av server, e-post, dokumenthantering, intranät och en säkerhetslösning.

Hosted Exchange

Maximal tillgänglighet och IT-säkerhet
Högsta möjliga tillgänglighet med minsta möjliga bekymmer. Så kan man sammanfatta Hosted Exchange à la Telium Network. Med denna produkt kan du och dina kollegor arbeta precis när och varifrån ni vill. Samtidigt blir ni mer effektiva då ni alltid kan nå mejl, kalender och adressbok i datorn, mobilen och läsplattan via webben.

Ett annat mervärde med Hosted Exchange är att informationen uppdateras samtidigt på alla plattformar. Bekvämt och praktiskt. All information är givetvis säkerhetskopierad och krypterad.

Virtuell Server

Alltid rätt kapacitet till rätt pris
Med en virtuell server säkerställer du att företaget har rätt serverkapacitet. Alltid. Samtidigt möjliggör du distansarbete direkt mot servern. Fler fördelar med en virtuell server:

  • Du slipper investera i en egen, fysisk server.
  • Dubbel säkerhet – din virtuella server existerar samtidigt i två fysiska servrar hos oss.
  • Lätt att budgetera – inga merkostnader tillkommer i form av service och reservdelar.
  • Skalbarheten – att sätta upp ytterligare servrar vid behov går oerhört snabbt.

Hyr en oslagbar kombination
Med en virtuell server och Microsofts hyrlicenser (SPLA) får du en både prisvärd och effektiv kombination. Hos oss kan du hyra en virtuell server med Windows XXXX en månad i taget om du vill. Servrar och diverse funktioner kan även hyras till kortare projekt som kräver labbmiljö eller för att täcka upp toppar i verksamheten.

Stationär Server

Kundanpassade servrar av högsta kvalitet
Behöver du en Unicom-servrar som är anpassad efter din verksamhet och som därtill uppfyller högt ställda krav vad gäller tillförlitlighet, prestanda och kostnadseffektivitet? Att producera den typen av servrar är en av våra specialiteter – sedan 1995 har vi levererat 100-tals servrar, bl.a. till hjärtövervakningsavdelningen på Hallands sjukhus Halmstad, Ringhalsberedskapen, TV-stationer och Sveriges riksdag. Kontakta oss och berätta om dina behov.

IT-service

Vårt jobb: att underlätta ditt arbete
Förutom anpassad hårdvara, erbjuder vi även installationstjänster så att du och dina kollegor snabbt kan börja dra nytta av utrustningen. Det innebär att vi är på plats hos dig och svarar för att allt fungerar och att all gammal information flyttas över till de nya arbetsstationerna.

Som kund till oss har du också löpande tillgång till snabb och säker service via vår kompletta verkstad. Det ger en hög servicegrad som är guld värd: för vem kan jobba idag utan sin dator?

Webbhotell

Sveriges mest driftsäkra webbhotell
Är det viktigt att företagets webbplats fungerar? Självklart! Därmed borde det också vara en självklarhet att välja ett webbhotell som garanterar tillgängligheten.

Vår datorhall har dubbla fysiska fiber in, två olika internetleverantörer, dubbla redundanta brandväggar, dubbla elsystem och fyra separata kylanläggningar (varav en drivs även under ett strömavbrott). Resultatet? Maximal tillgänglighet för våra kunders servrar.

Upptiden brukar ligga på 99,95 procent – och det är det faktiskt inget annat svenskt webbhotell som slår.

Enkelt att komma igång
Utöver datorhallen erbjuder vi också alla verktyg du behöver för att skapa en webbplats, oavsett om det rör sig om en enkel hemsida till föreningen eller om du vill ha en sida med lättskötta men avancerade uppdateringsverktyg. OBS! Ingen trafikavgift tillkommer.

Egen serviceverkstad

En lokal datorbutik och IT-verkstad i Halmstad
I hjärtat av Halmstad finns en butik som säljer allt du kan tänkas behöva inom IT-området. Och när vi säger ”allt”, så menar vi det: hårdvara, mjukvara, kunskap och service. Med vår erfarenhet kan vi dessutom garantera att du alltid får rätt lösning med rätt kvalitet i rätt tid.

Vägg i vägg har vi byggt upp Halmstads största serviceverkstad, som snabbt löser IT-problem av de mest skilda slag. Den tillgänglighet som sparar mycket tid och pengar för våra kunder: för utan fungerande IT-system står de flesta verksamheter ofta stilla idag.

Bara fördelar med att hyra företagets IT- och telefoniutrustning

En av fördelarna med att hyra är du kan anpassa tekniken till företagets utveckling och göra tillägg i avtalet under tiden. Väljer du ”Hyra option” kan dessutom uppgradera eller byta delar av utrustningen under avtalstiden. Därmed behöver du varken oroa dig för att tekniken ska springa ifrån företaget eller binda kapital, som istället kan användas till andra investeringar.

Förutom att ett hyresavtal ger dig koll på kostnaderna, ingår en försäkring mot det där oförutsedda som helst inte ska hända. Inbrott, bränder, vattenskador, etc. skapar problem och kan vålla svår ekonomisk skada. För att mildra konsekvenserna av dylika skador har vi bakat in en förmånlig försäkring, som täcker nästan all hyrd IT- och telefoniutrustning. Därmed behöver du inte belasta företagsförsäkringen, som oftast har en hög självrisk.